Gordijnen

Gordijnen behoren tot een fundamenteel onderdeel van uw interieur, onderdeel van de basis. Afhankelijk van de functionaliteit wordt er een keuze gemaakt in kwaliteit van de stoffen. Het is daarom goed mogelijk om in een ruimte verschillende types stof te verwerken.
Op het gebied van gordijnen worden vaak de termen vitrage, inbetween en overgordijn gebruikt als het gaat om de verschillende typen stof. Vitrages, ook wel glasgordijnen genoemd, zijn vaak dunne gordijnen die de zonnestraling enigszins temperen en inkijk voorkomen. Inbetweens, de naam zegt het al, zijn stoffen die tussen vitrages en overgordijnen in vallen. Ze zijn dichter dan vitrages, maar laten nog wel licht door en zijn dunner dan overgordijnen.
Van Eijk biedt u een ruime collectie vitrages, inbetweens en overgordijnen van verschillende Merken, waaronder Ploeg, Kendix, Kinnasand en Baumann. Met deze collectie voorzien wij u graag van een passend advies, niet alleen in onze winkel in Eindhoven, maar ook bij u thuis.
Uw huis en leefomgeving is de basis van een passend advies, daarom komen wij graag bij u langs om de sfeer bij u thuis te proeven. Nadat wij de sfeer van uw omgeving geproefd hebben, kunnen wij komen tot een passend advies.
Atelier aan huis.
Uniek in de omgeving is ons atelier aan huis. In ons atelier worden uw gordijnen geconfectioneerd en op maat gemaakt. Niet alleen nieuwe, maar ook bestaande gordijnen kunnen in ons atelier verwerkt worden. Door de confectie van de gordijnen dicht bij huis te houden, kunnen wij u kwaliteit garanderen. Ons atelier kent vele manieren van confectioneren en iedere vorm van confectie heeft een ander effect op het gordijn. Graag lichten wij onze confectievormen toe en geven wij een passend advies op uw situatie.